Συνέντευξη με τον Εμπορικό Διευθυντή Τσιμέντων Χάλυψ

Από τον Μάρτιο του 2020, ο κ. Mihail Lazarov είναι Εμπορικός Διευθυντής της Halyps Cement, υπεύθυνος για τις αγορές της Ελλάδας και της Αλβανίας. Διαθέτει πλούσια εμπειρία στις διεθνείς πωλήσεις και η καριέρα του στον Όμιλο HeidelbergCement ξεκίνησε το 2014 ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εξαγωγών της θυγατρικής στη Βουλγαρία. Από το 2017 είναι Διευθυντής Πωλήσεων για Βουλγαρία και Αλβανία.
Ο Mihail Lazarov είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το New Bulgarian University και μιλάει άπταιστα βουλγαρικά, ρωσικά και αγγλικά.

1. Κύριε Lazarov, είστε Εμπορικός Διευθυντής της Τσιμέντου Halyps από το 2020. Ποιες είναι οι παρατηρήσεις σας για την αγορά τσιμέντου στην Ελλάδα; Η αγορά τσιμέντου στην Ελλάδα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά σε γενικές γραμμές ακολουθεί τις αναπτυξιακές τάσεις που χαρακτηρίζουν τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Οι προσδοκίες μας είναι ότι μετά την αναταραχή που προκλήθηκε από τον COVID-19, έρχονται καλύτερες εποχές.

2. Πείτε μας περισσότερα για το χαρτοφυλάκιο της Τσιμέντων Χάλυψ. Σε τι ποντάρατε;

Σε σχέση με την εστίαση του Ομίλου Τσιμέντων Χαϊδελβέργης στη διατήρηση της φύσης και στα προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η ομάδα του Halyps έχει εξαιρετικά καλή απόδοση σε αυτόν τον τομέα. Ως ένα ιδιαίτερα υποσχόμενο προϊόν, θα επισήμανα το νέο ανθεκτικό στα θειικά τσιμέντο. Διατίθεται πλέον στην αγορά τόσο χύμα όσο και συσκευασμένο με την επωνυμία Gigas plus.

3. Πώς πιστεύετε ότι το τσιμέντο Χάλυψ ξεχωρίζει στην αγορά; Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο οι πελάτες επιλέγουν τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα Halyps χαρακτηρίζονται από συνέπεια των δεικτών ποιότητας. Αυτό δίνει ηρεμία και προβλεψιμότητα στους πελάτες που χρησιμοποιούν το τσιμέντο μας. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική προϋπόθεση για τους χρήστες χύδην τσιμέντου.

4. Ποια είναι τα εμπορικά σχέδια της Τσιμέντου Χάλυψ;

Τα σχέδια όσον αφορά το εμπόριο σχετίζονται με τη συνέχιση των εξαιρετικών επιδόσεων που σχετίζονται με την εμπορία προϊόντων χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε οι πελάτες μας να αναγνωρίσουν τη Halyps ως μια υπεύθυνη εταιρεία με φροντίδα για τη φύση.

5. Ποιο είναι το πράγμα που θέλετε να σερβίρετε στην αγορά του τσιμέντου; Καινοτομία? Νέα?

Η καινοτομία και τα νέα προϊόντα βοηθούν, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Απαιτείται επίσης ενεργή υποστήριξη μάρκετινγκ για την επιτυχή προώθηση τους.

6. Ποιος είναι ο ρόλος της ομάδας πωλήσεων;

Ο ρόλος της ομάδας πωλήσεων είναι να βρίσκεται κοντά στους πελάτες, να κατανοεί τις ανάγκες τους και να παρέχει τις κατάλληλες λύσεις έγκαιρα. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε και να προβλέψετε τις εξελίξεις της αγοράς και να ανταποκρινόμαστε σωστά στη δυναμική της αγοράς.